Üzüm sirkesinin faydaları; bu meyvenin en eski besin kaynakları arasında yer almasından gelir. Üzümden elde edilen sirke, hem sofralarda hem de farklı kullanım alanlarında kendine yer bulur. Üzüm, dünya üzerinde de en fazla çeşidi bulunan besinlerden biridir. Bununla beraber sirke şeklinde de insanların karşısına çıkar. Özellikle organik yöntemler ile üretilen doğal üzüm sirkesi çeşitleri, insanlara yüksek oranda fayda sağlar.
Tarhun otu, yüksek kesimlerde yetişen ve mutfakta da kullanılan bir ot çeşididir. Pelin otu olarak da bilinen tarhun otu, çoğu zaman diğer bitkilerle karıştırılır. Tarhun otu faydaları arasında hazımsızlığı giderme, ameliyat sonrasında mide bulantısına iyi gelme gibi durumlar yer alır. Yiyeceklerde ve içeceklerde tarhun otu, kullanılabilir. Bunların yanında sabun üretiminde ve kozmetik kokularda da tarhun otundan yararlanılır.
Metabolizmayı hızlandıran ve tokluk hissi veren tere otu, kilo vermeye yardımcı bir bitkidir. Özellikle tere tohumları içerdiği omega-6 ve omega-3 yağ asitleri sayesinde kalp sağlığının korunmasına destek olur. Kan şekerini düşürme özelliği nedeniyle diyabetin tedavisinde etkin bir rol oynar.