Mısır Püskülü, Zea MaysMısır püskülü çayı kuru mısır püskülleri ile demlenir. Çayı demlemek için bir yemek kaşığı koparılan kuru mısır püskülleri yeterlidir. Mısır püskülünü çayını demlemeden önce kaynamış suyu da hazırlamak gerekir.
İlk olarak 200ml civarında suyu kaynatın ve bir iki dakika kaynamaya bırakın. Daha sonra demliğin içerisinde bir yemek kaşığı mısır püskülünü ilave edin.
Mısır püskülü çayı faydaları için doğru demleme tekniği önemlidir. Çayı en fazla 15-20 dakika demlemeye bıraktıktan sonra süzün. Daha fazla veya daha az bekletmek çayın faydalarının azalmasına neden olabilir.
Mısır püskülü çayı mümkünse sıcak ve ılık tüketilmelidir. Her tüketim öncesinde taze demlenmesi önemlidir. Beklemiş mısır püskülü çayını daha sonra tekrar tüketmemeye özen göstermelisiniz. Çayı içerken içerisinde bir miktar limon sıkabilir veya bir dilim limon ekleyebilirsiniz.
Mısır püskülü çayını şeker eklemeden tüketmeniz gerekir. Yetişkin ve sağlıklı bireyler gün içerisinde mısır püskülü çayını 1-3 bardak kadar içebilirler. Tüketimin arka arkaya olmaması, gün içine yayılması ve son çay tüketiminin uyku öncesi yapılmamasına dikkat edilmelidir.
Mısır püskülü çayı, mısır bitkisinin hasadından sonra kabuk içerisinden çıkan püsküllerle yapılır. Çoğunlukla açık renkte, ince, tel tel görünen püsküller, kabuk kısmı alındıktan sonra mısırın yüzeyinden rahatlıkla ayrılır. Ayrılan mısır püsküllerinin çay olarak tüketilmesi için kurutulması önerilmektedir. Bu nedenle aktarlardan aldığınız mısır püsküllerinin kurutulmuş olmasına dikkat etmeniz gerekir. Mısır püskülü çayı da mısırdan elde edilen söz konusu püsküllerle demlenen bitki çayıdır.
Güneş Görmeyen Yerde Ağzı Kapalı Saklanmalıdır. Besin Değeri düşmüş Eski Ürün Gönderilmez , Ürünlerimizi Gıda Olarak Tüketebilirsiniz. Poşetinde Üzerinde Son Kullanım Tarihi Ve Diğer Bilgilerimizin Yazılı olduğu Etiket ile Gönderilmektedir. Kullanmadan Önce Bitki ve Tohumları Kullanacağınız kadarını Süzgeç İçersinde Soğuk Suyla Süzmelisiniz. Ürünlerimiz Bizim Garantimizdedir.