Menengiç (Çitlenbik,Çıtlık,Çedene,Bıttım)
Kuruyemiş olarak bilinen menengiç, antep fıstığının yabanisi olarak tanımlanabilir. Özellikle sabun ya da kahve yapımından kullanılan menengiç, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’nde yetişir. Halk arasında bıttım, melengiç, yaban fıstığı ya da çitlembik olarak da adlandırılabilir. Menengiç ağacının yaprakları, meyvesi ve tohumu ayrı olarak insan sağlığına katkılarda bulunur. Meyvesi kurutularak kahve elde edilen menengiç içerisinde yüksek oranda demir, kalsiyum, potasyum, A ve C vitaminlerini barındırır.
Menengiç( çitlenbik) sakızağacıgiller familyasından bir ağaç türüdür. Türkiye'de 2-3 metre boylarında çalı veya 10 metreye kadar boylanabilen ağaç formlarında görülebilmektedir. Karşılıklı dizilmiş bileşik yapraklar 5-11 parlak yaprakçıktan oluşur ve reçine kokusu verir.Kırmızımsı mor renkli çiçekler Mart ve Nisan aylarında görülür. Tohumlar Eylül Ekim aylarında olgunlaşır.Meyveleri çerez ya da böreklerde iç malzemesi olarak tüketilir. Ayrıca meyvelerinden menengiç kahvesi yapılır
Güneş Görmeyen Yerde Ağzı Kapalı Saklanmalıdır. Besin Değeri düşmüş Eski Ürün Gönderilmez , Ürünlerimizi Gıda Olarak Tüketebilirsiniz. Poşetinde Üzerinde Son Kullanım Tarihi Ve Diğer Bilgilerimizin Yazılı olduğu Etiket ile Gönderilmektedir. Kullanmadan Önce Bitki ve Tohumları Kullanacağınız kadarını Süzgeç İçersinde Soğuk Suyla Süzmelisiniz. Ürünlerimiz Bizim Garantimizdedir.