Üzüm Sirkesi
Üzüm sirkesinin faydaları üzüm ve elmanın fermente edilmesiyle ortaya çıkar. Bu sirkeler; antioksidan açısından son derece zengin bir içeriğe sahiptir. Kuru ya da yaş üzümden veya üzüm şırası konsantresinden elde edilir. Lzzetinden ve sunduğu faydalardan tam anlamıyla yararlanabilmek için fermente üzüm sirkesi tüketmek daha uygun görülür.
Doğal , katkısız fermente yöntemiyle üretilmiştir.
- Salata sosu olarak değerlendirebilirsiniz.
- Ev yapımı mayonezin içinde kullanabilirsiniz.
- Ana öğünlerlerden Sabah ve Akşam yemeklerinden 10dk önce 2 çorba kaşığı sirkeyi bir bardak ılık suda yudumlayabilirsiniz. İsteğe göre suya bal da ekleyebilirsiniz.
- Sıkma meyve sularına ekleyebilirsiniz.
- Maden suyuna karıştırabilirsiniz. (Maden suyuna eklenirse elma aroması verir.)
Protein, enzim ve probiyotik bakteri lifleri içeren Sirkemiz kullanımının birçok faydası vardır; sindirim sorunları, cilt problemleri, kilo alımının önlenmesi, kepekleri azaltma ve kalp sağlığına yararları bulunur.
Ağzı kapalı olarak gün ışığı görmeyen yerde saklanabilir . gerekli saklama koşulları sağlandığında yıllarca bozulmadan bekleyebilir.