Sandaloz Sakızlı Elma Sirkesi (Form)
Sandaloz sakızlı sirke, bir tür doğal şuruptur ve genellikle Orta Doğu mutfağına özgü bir lezzetlendirici olarak kullanılır. Sandaloz sakızı, sandal ağacının gövdesinden elde edilen bir sakızdır ve kendine özgü bir aromaya sahiptir. Sirke ise asidik bir sıvıdır ve genellikle yemeklerde tatlandırıcı veya koruyucu olarak kullanılır.
Sandaloz sakızlı sirke, sandaloz sakızının sirke ile birleştirilmesiyle elde edilir. Genellikle sandaloz sakızının sirkeye bırakılarak bir süre bekletilmesiyle yapılır. Bu süre zarfında sakızın aroması sirkeye geçer ve sandaloz sakızlı sirke ortaya çıkar.
Doğal , katkısız fermente yöntemiyle üretilmiştir.
- Salata sosu olarak değerlendirebilirsiniz.
- Ev yapımı mayonezin içinde kullanabilirsiniz.
- Ana öğünlerlerden Sabah ve Akşam yemeklerinden 10dk önce 2 çorba kaşığı sirkeyi bir bardak ılık suda yudumlayabilirsiniz. İsteğe göre suya bal da ekleyebilirsiniz.
- Sıkma meyve sularına ekleyebilirsiniz.
- Maden suyuna karıştırabilirsiniz. (Maden suyuna eklenirse elma aroması verir.)
Protein, enzim ve probiyotik bakteri lifleri içeren Sirkemiz kullanımının birçok faydası vardır; sindirim sorunları, cilt problemleri, kilo alımının önlenmesi, kepekleri azaltma ve kalp sağlığına yararları bulunur.
Ağzı kapalı olarak gün ışığı görmeyen yerde saklanabilir . gerekli saklama koşulları sağlandığında yıllarca bozulmadan bekleyebilir.