Enginar Sirkesi
Enginar sirkesi faydaları enginarın zengin bir besin kaynağı olmasından gelir. Enginarın kalbi ve yaprakları hem yemeklerde hem de çeşitli sağlık amaçları için kullanılır. organ sağlığını destekleyici özellikleri ve düşük kalorisi ile bilinir. Enginarın yaprakları ve kalbi çeşitli yemeklerde kullanılmak üzere hazırlanabilir.
Enginar başta C vitamini ve K vitamini olmak üzere folat, magnezyum, potasyum gibi mikro besin öğelerini içerir. Aynı zamanda iyi lif kaynağıdır. Düşük kalorili olması nedeniyle diyetler için uygundur. Besin içeriği enginarın sağlık üzerindeki olumlu etkilerini destekler. Fermente edilmesiyle enginar sirkesi elde edilebilir.
Doğal , katkısız fermente yöntemiyle üretilmiştir.
- Salata sosu olarak değerlendirebilirsiniz.
- Ev yapımı mayonezin içinde kullanabilirsiniz.
- Ana öğünlerlerden Sabah ve Akşam yemeklerinden 10dk önce 2 çorba kaşığı sirkeyi bir bardak ılık suda yudumlayabilirsiniz. İsteğe göre suya bal da ekleyebilirsiniz.
- Sıkma meyve sularına ekleyebilirsiniz.
- Maden suyuna karıştırabilirsiniz. (Maden suyuna eklenirse elma aroması verir.)
Protein, enzim ve probiyotik bakteri lifleri içeren Sirkemiz kullanımının birçok faydası vardır; sindirim sorunları, cilt problemleri, kilo alımının önlenmesi, kepekleri azaltma ve kalp sağlığına yararları bulunur.
Ağzı kapalı olarak gün ışığı görmeyen yerde saklanabilir . gerekli saklama koşulları sağlandığında yıllarca bozulmadan bekleyebilir.