Alıç Sirkesi
Alıç sirkesi, yabani bir meyve olan alıçtan farklı yöntemlerle fermente edilerek sirke haline getirilmesi ile elde edilir. Asidik özelliği bilinen sirkenin üzüm dışında alıç bitkisinden elde edilmesi biyolojik etkilerini arttırır. Günlük hayatta sofralarda sıkça kullanılan organik alıç sirkesi, alternatif tıp için de önemli bir üründür. Sirke, bakterileri öldürücü etkisi ile temizlik sektöründe, arındırıcı etkisi ile kozmetik sektöründe, terapötik özellikleri ile gıda ve ham madde üretiminde kullanılır.
Sofralarda en çok tercih edilen üzüm sirkesi, salatalarda, soğuk yemeklerde ve diğer yiyeceklerle tüketilir. Alıçtan elde edilen sirke ise tadı meyve asidi açısından farklı olduğu için farklı bir aroma verebilir. Bu nedenle, tek kullanımı daha çok tercih edilir. Bitki sirkesinden yararlanabilmek için alkali oranı yüksek içeceklerle tüketilmesi tavsiye edilmez. En ideal kullanımı bir bardak su ile belli oranlarda tüketmenizdir.
Doğal , katkısız fermente yöntemiyle üretilmiştir.
- Salata sosu olarak değerlendirebilirsiniz.
- Ev yapımı mayonezin içinde kullanabilirsiniz.
- Ana öğünlerlerden Sabah ve Akşam yemeklerinden 10dk önce 2 çorba kaşığı sirkeyi bir bardak ılık suda yudumlayabilirsiniz. İsteğe göre suya bal da ekleyebilirsiniz.
- Sıkma meyve sularına ekleyebilirsiniz.
- Maden suyuna karıştırabilirsiniz. (Maden suyuna eklenirse elma aroması verir.)
Protein, enzim ve probiyotik bakteri lifleri içeren Sirkemiz kullanımının birçok faydası vardır; sindirim sorunları, cilt problemleri, kilo alımının önlenmesi, kepekleri azaltma ve kalp sağlığına yararları bulunur.
Ağzı kapalı olarak gün ışığı görmeyen yerde saklanabilir . gerekli saklama koşulları sağlandığında yıllarca bozulmadan bekleyebilir.