Kına Kına Kabuğukınakına Latince adı ‘Cinchona Pubescens’ olan Kına kına, kökboyasıgiller familyasındandır. Amazon yağmur ormanlarında yetişen doğal bir ağaçtır. Anavatanı Peru ve Bolivya’dır. Sanayi bitkisi olarak Cava, Güney Hindistan, Kolombiya, Seylan, Guatemala, Kamerun ve Kongo gibi tropikal ülkelerde yetiştirilir.Yapraklarının şekli yumurtayı andırır. Keskin kokulu ve bembeyaz çiçekler açan çokyıllık bir bitkidir.
Kınakına bir bitki familyası olmaktan çok daha fazlasıdır. Çöl insanları tarafından ilk kez serinlemek amaçlı ellere ve ayaklara çamurla karıştırılarak kullanılmıştır. Birçok kültürde kınanın nazarı bozduğuna, kötülüğü uzak tuttuğuna ve büyülerden koruduğuna inanılmıştır. Kına kına ağacının reçine ve tanen içerikli kabuğu asırlar öncesinden bu yana kullanılmakta ve faydalarından yararlanılmaktadır. Bu ağaçtan ayrıca cinchonine, cinchonidine ve quinidine elde edilmektedir.
Kınakına bitkisinden; kınakına çayı, kınakına yağı, kınakına tentürü ve kına üretilmektedir.
NOT: Kına kına normal kına gibi saç veya el boyamak için kullanılan bir ürün değil ağız yoluyla tüketilen bir üründür.
KINAKINA TOZ NASIL KULLANIMI
- Çay : Kınakına kabuğu ince kıyılarak 1 gr demliğe konur ve üzerine 300-500 ml kaynar su ilave edilir ve 15-20 dk. demlenmesi beklendikten sonra süzülerek içilir. Günde toplam olarak en fazla 3 gr kınakına kabuğu veya tozundan çay yapılabilir.
- Dilerseniz kuru üzüm ile de karıştırılıp tatlandırılabilir.
- Bal veya pekmez ile karıştırılarak tüketebilirsiniz.
Güneş Görmeyen Yerde Ağzı Kapalı Saklanmalıdır. Besin Değeri düşmüş Eski Ürün Gönderilmez , Ürünlerimizi Gıda Olarak Tüketebilirsiniz. Poşetinde Üzerinde Son Kullanım Tarihi Ve Diğer Bilgilerimizin Yazılı olduğu Etiket ile Gönderilmektedir. Kullanmadan Önce Bitki ve Tohumları Kullanacağınız kadarını Süzgeç İçersinde Soğuk Suyla Süzmelisiniz. Ürünlerimiz Bizim Garantimizdedir.