Keten Tohumu
Keten tohumunu, öğütülmüş olarak tüketmek önemlidir. Keten tohumu bütün halde tüketildiğinde sindirilmeden bağırsaktan geçtiği için fayda sağlamayabilir. Bunların dışında besin takviyesi olarak tercih edilen keten tohumunun birçok formu bulunur. Kanserden korunmada rol oynayan ve vücuda sağlık veren keten tohumu; toz, tablet ya da kapsül şeklinde kullanılabilir.
Keten Tohumunun Besin Değerleri:
7 gram ağırlığında bir çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumunun besin değerleri şu şekildedir:
- Enerji: 37.4 kalori
- Protein: 1.28 g
- Yağ: 2.95 g
- Fosfor: 44.9 mg
- Folat: 6.09 mikrogram (mcg)
- Karbonhidrat: 2.02 g
- Lif: 1.91 g
- Kalsiyum: 17.8 mg
- Magnezyum: 27.4 mg
- Potasyum: 56.9 mg
- Lutein ve Zeaksantin: 45.6 mcg
Keten tohumunu öğütülmüş olarak tüketmek sindirim açısında oldukça önemlidir. Keten tohumu toz halinde çeşitli tariflere eklenerek tüketilebilir. İşte keten tohumu tüketmenin yolları:
- Keten tohumu tozunu suya ya da yapacağınız faydalı içeceklere ekleyebilirsiniz.
- Yoğurdun içine karıştırarak, kurabiye, kek ya da ekmeklere pişirmeden önce ekleyerek tüketebilirsiniz.
- Et veya sebze köftesine keten tohumu ekleyerek sağlıklı bir şekilde yiyebilirsiniz.
Güneş Görmeyen Yerde Ağzı Kapalı Saklanmalıdır. Besin Değeri düşmüş Eski Ürün Gönderilmez , Ürünlerimizi Gıda Olarak Tüketebilirsiniz. Poşetinde Üzerinde Son Kullanım Tarihi Ve Diğer Bilgilerimizin Yazılı olduğu Etiket ile Gönderilmektedir. Kullanmadan Önce Bitki ve Tohumları Kullanacağınız kadarını Süzgeç İçersinde Soğuk Suyla Süzmelisiniz. Ürünlerimiz Bizim Garantimizdedir.