Gerkeş Kuru Keş Peyniri 1 KG
kuru keş
enfazla %10 tuz içerir.
keş peyniri, yoğurdun kurutulmuş bir formu olarak bilinmektedir. Çünkü bu peynir eski zamanlarda; keçi, koyun, inek ve mandadan sağılan sütünün fazla olan kısmının güneşte kurutulması sonucunda ortaya çıkmıştır. Günümüzde ise genellikle yağsız süzme yoğurt kullanılarak hazırlanmaktadır. Yuvarlak ve kalıplı bir görünüme sahip olan keş, ayrıca oldukça katı yapılı ve tuzludur. İçerisinde fazla miktarda tuz kullanılmasın sebebi ise bozulmadan uzun süre saklanabilmesi içindir. Yemeklerin ve kahvaltıların vazgeçilmezi olan keş, damak zevkine düşkün olanlar için her dönem güzel bir seçim olmuştur.
farklı lezzeti ve dokusu sayesinde hem kahvaltıda hem de pek çok yemeğin tamamlayıcısı olarak da kullanılmaktadır. Kahvaltılarda kahvaltılık olarak tüketilebilen bu peynir, menemen yapımında ve kızartılarak da tüketilmektedir. Genelde inek sütü kullanılarak yapılan bu peynir, yemeklerde ise özellikle erişte yapımında kullanılmaktadır. Eriştede cevizle beraber kullanıldığında farklı ve lezzetli bir yemek ortaya çıkar. Çorbalarda da kullanılan bu peynir, sağlıklı bir çorba yapılmasını sağlarken ayrıca iştahların da kabarmasını sağlamaktadır. Bunların dışında evlerimizin vazgeçilmezi olan hamur işleri ve börek yapımında da kullanılan lezzetli keş peyniri, farklı tatlar yakalamanızda sizlere yardımcı olmaktadır.