Derya Eren Toz Havlıcan
Öğütülmüş havlıcan tozunun en sık ve pratik kullanılma şekli 1 bardak suyun içerisine bir kahve kaşığı koyup 10-15 dakika beklenmesi ve isteğe bağlı olarak şeker ya da
bal ilave edilerek tüketilmesi şeklindedir. Havlıcanın hafif keskin tadını dengelemek isteyenler karışıma şeker, bal gibi diledikleri tat verici gıdalar ilave edebilir. Havlıcan tozu süt ile karıştırılarak da tüketilebilir. Bu durumda bal ilave etmek güzel bir lezzet oluşturur. Keçiboynuzu pekmezi ile toz havlıcanı karıştırıp macun şeklinde tüketenlerin de bu karışım büyük beğenisini kazanmaktadır.
Havlıcan tozu, genellikle bitkinin kökleri ve kök saplarından elde edilir. Genellikle acımsı bir tada sahiptir. Havlıcan kökleri ve sapları, aktif bileşenler içerir. Bunlar arasında uçucu yağlar, eterik yağlar ve diğer faydalı bileşenler bulunabilir.
Havlıcan tozu baharat olarak kullanılır. Yiyeceklere acı, baharatlı bir tat katar. Özellikle Asya mutfağında ve bazı özel yemeklerde kullanılır. Aynı zamanda bazı sağlık takviyelerinde de kullanılabilir.
Havlıcan tozu genellikle kuru ve öğütülmüş olarak satılır. Hava almayan, sızdırmaz bir kapta veya koyu renkli bir ambalajda saklanmalıdır. Serin, kuru ve güneş ışığından uzak bir yerde muhafaza edilmelidir. Bu şekilde saklandığında, tazeliğini ve aromasını daha uzun süre koruyabilir.
Güneş Görmeyen Yerde Ağzı Kapalı Saklanmalıdır. Besin Değeri düşmüş Eski Ürün Gönderilmez , Ürünlerimizi Gıda Olarak Tüketebilirsiniz. Poşetinde Üzerinde Son Kullanım Tarihi Ve Diğer Bilgilerimizin Yazılı olduğu Etiket ile Gönderilmektedir. Kullanmadan Önce Bitki ve Tohumları Kullanacağınız kadarını Süzgeç İçersinde Soğuk Suyla Süzmelisiniz. Ürünlerimiz Bizim Garantimizdedir.