Defne Yaprağı
Defne yaprağı, genellikle koyu yeşil renkte, parlak ve derin bir aromaya sahip olan yapraklardır. İçerdikleri uçucu yağlar nedeniyle güçlü bir kokuya ve lezzete sahiptirler. Kurutulmuş olarak satılır ve yavaş pişirme süreçlerinde yemeklere lezzet katarlar.
Defne yaprakları, genellikle yemeklerin pişirme sürecinde kullanılır. Et yemekleri, balık, sebzeler ve çorbaların lezzetlendirilmesinde sıklıkla tercih edilirler. Ayrıca salata sosları, turşular ve bazı içeceklerde de aromatik tat vermek için kullanılabilirler.
Defne yaprağı, acımsı ve keskin bir tada sahip bir bitkidir. Defne yaprağının baharatımsı aroması içeriğindeki öj.enol, el.emisin gibi bileşiklerden gelir. Defne yaprağı, az miktarda yağ içeriğine sahiptir ve bu nedenle kalori değeri düşüktür. Bir gram defne yaprağı:
- 54 k.alori
- 1-1,2 gr p.rotein
- 12-13 gr kar.bonhidrat içerir.
Bir bardak kaynar su için bir adet kurutulmuş defne yaprağı yeterlidir. Defne yaprağı kaynar suda yaklaşık 10 dakika bekletilir ve süzüldükten sonra tüketilir. Güvenle tüketilen bir bitki olmasına rağmen günde birkaç bardaktan fazla içilmesi önerilmez.
Güneş Görmeyen Yerde Ağzı Kapalı Saklanmalıdır. Besin Değeri düşmüş Eski Ürün Gönderilmez , Ürünlerimizi Gıda Olarak Tüketebilirsiniz. Poşetinde Üzerinde Son Kullanım Tarihi Ve Diğer Bilgilerimizin Yazılı olduğu Etiket ile Gönderilmektedir. Kullanmadan Önce Bitki ve Tohumları Kullanacağınız kadarını Süzgeç İçersinde Soğuk Suyla Süzmelisiniz. Ürünlerimiz Bizim Garantimizdedir.