Defne Tohumu
Aromatik kokusu ve acı tadıyla öne çıkan defne tohumu, yemeklerden kozmetik ürünlere kadar pek çok yerde kullanılabilir. Akdeniz Bölgesi’nin iklimine özgü olan defne ağacı ekim ayında tohumlarını vermeye başlar. Defne ağacının meyvesi olarak adlandırılan tohum kısmı ise farklı kültürlerde baharat olarak kullanılır.
Defne tohumu faydaları ve hoş aromasıyla pek çok alanda tercih edilen bitkiler arasında yer alır. Bu tohumun kullanım şekilleri şöyle sıralanabilir:
- Defne tohumunu direkt olarak çiğneyerek tüketebilirsiniz.
- Günde iki defa bir bardak suyla bir adet defne tohumunu yutabilirsiniz.
- Defne tohumlarını ezerek toz hâline getirdikten sonra su içine koyup tüketebilirsiniz.
- Ezilmiş hâldeki defne tohumlarını bir miktar balla karıştırarak yiyebilirsiniz.
- Tohumu yemeklerin içine ekleyerek baharat olarak değerlendirebilirsiniz.
- Sıcak su içinde çay şeklinde demleyerek içebilirsiniz.
Güneş Görmeyen Yerde Ağzı Kapalı Saklanmalıdır. Besin Değeri düşmüş Eski Ürün Gönderilmez , Ürünlerimizi Gıda Olarak Tüketebilirsiniz. Poşetinde Üzerinde Son Kullanım Tarihi Ve Diğer Bilgilerimizin Yazılı olduğu Etiket ile Gönderilmektedir. Kullanmadan Önce Bitki ve Tohumları Kullanacağınız kadarını Süzgeç İçersinde Soğuk Suyla Süzmelisiniz. Ürünlerimiz Bizim Garantimizdedir.