Elma sirkesi, fermantasyon işlemi ile yapılarak sağlığa çeşitli faydalarda bulunur. Elmaların ezilmesi ve ardından maya eklenmesiyle yapılan elma sirkesi, birkaç hafta beklettikten sonra hazır hale gelir. Bağırsak sağlığına iyi gelen probiyotik içeren elma sirkesi kilo vermeye de yardımcı olur. Diğer sirke türleri gibi, elma sirkesinin temel bileşeni de asetik asittir. Ayrıca karbonhidrat yedikten sonra kan şekeri ve insülin seviyelerini düşürebilmektedir.
'Zaatar' olarak bilinen 'Zahter' bitkisinin kurutulmuş formu bitki çayı ve baharat çeşidi olarak kullanımı oldukça yaygındır. Geleneksel tıpta birçok biyolojik etkilerinden dolayı sıkça tercih edilmektedir. Kekik türevi olarak adlandırılan bitkinin içerdiği uçucu yağlar nedeniyle gıda aroması, soslar, likör, parfümeri sektöründe de hammadde üretimi dikkat çeker.