Enginar sirkesi faydaları sağlık alanında giderek daha fazla dikkat çekmektedir. Enginar özellikle Akdeniz bölgesinde yaygın olarak tüketilen zengin lif kaynağı olan ve antioksidan açısından zengin bir sebzedir. Enginar sirkesi özellikle sindirim sağlığı ve karaciğer fonksiyonlarını desteklemek için ön plana çıkmaktadır.
Alıç sirkesi; askorbik asit (C vitamini), antosiyaninler ve flavonoidler (polifenoller), pektin, şekerler (maltoz, sukroz, glukoz, fruktoz), Ca, P, K, Mg ve Fe minarelleri bakımından zengindir. Zengin içeriği sayesinde alış sirkesi vücut üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Böylece, meyve sirkesinin hipertansiyon, yüksek kolesterolün, bakteri enfeksiyonları, yavaşlayan metabolizmayı, obezite semptomları, tip 2 diyabet problemleri, akne ve siyah nokta problemi gibi negatif durumları düzenlemede yardımcı rol üstlendiği gözlemlenir.
Arı poleni içerisinde yer alan vitamin, minerali ve antioksidanlar sayesinde sağlık açısından vücuda birçok fayda sağlar. Arı poleni, arı sütü ve baldan farklı olarak değerlendirilir. Çiçekli bitkilerde bulunan polen, arıların toplamasıyla üretilir. Arı poleni çiçeklerin erkek üreme hücrelerini içererek sindirim enzimlerini barındırır. Arı poleninin yapısı arının aldığı bitkiye göre farklılık gösterir. Polende yer alan proteinin sindirimi diğer kaynaklara göre daha zordur.
Böğürtlen yaprağı faydaları kadar nasıl tüketileceği de önemli bir konudur. Diğer bitki yapraklarında olduğu gibi çay formunda hazırlanarak içilmesi mümkündür. Özellikle de kış aylarında hoş kokusuyla ve yumuşak lezzetiyle içinizi ısıtan bir lezzet sunar.
İçerdiği vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde çeşitli rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olan bu doğal bileşen, sağlığımız üzerindeki etkileriyle dikkat çeker.
Karanfil, Szyygiaum aromaticum ismi ile bilinen mersin familyasından olan karanfil ağacının kurutulmuş çiçek tomurcuklarıdır. Anavatanı Endonezya olan karanfil güzel kokusu ve bilinen faydaları nedeniyle tüm dünya mutfaklarında baharat olarak kullanıldığı gibi, potansiyel yararları nedeni ile sağlık alanında da kullanılmaktadır. Farklı formlarda kullanılabilen karanfilin, vücuda olan faydaları sebebi ile faydaları noktasında yağı ve suyu da tercih edilen kullanım çeşitlerindendir.